Afsæt

En gruppe forældre i Jelling og omegn arbejdede igennem 1 ½ år med tanken om at starte en friskole i Jelling.  Og tanken blev til virkelighed!

Søndag den 11. august 2013 slog skolen dørene op til Jelling Friskoles allerførste første skoledag - med 50 spændte elever og deres forældre. Et af hovedformålene var at skabe en skole, hvor det nære er i højsædet, og hvor faglighed og kreativitet går hånd i hånd. 

En skole, hvor der ikke er langt fra tanke til handling - med omtanke, og hvor lokalsamfundet og alle de gode ressourcer, der er i Jelling, inddrages på bedste vis.

Visionen er at uddanne verdensborgere ved at basere skolens grundværdier på glæde, kompetencer og fællesskab.

Dialogen omkring skolegang og evalueringskultur vil være vigtige hjørnesten. I en verden hvor alle offentlige instanser bliver større og større, vil vi gå den modsatte vej og lave en lille skole ud fra nærhedsprincippet, hvor familiernes ressourcer kommer i spil på en anden måde, og hvor involvering er en selvfølge.

Involvering handler ikke kun om at få gjort skolen ren og andre praktiske ting, men om at være med til at forme og præge skolen, så skolen bliver et fælles anliggende for personale, forældre, borgere i nærområdet og ikke mindst elever.